Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιτυχημένη η συμμετοχή μας στο Athens Startup Weekend 2008 #ASW

24 Νοεμβρίου, 2008

Πρίν λίγες ώρες έληξε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σαββατοκύριακα της ζωής μου.

athens-startup-weekend-asw

Η ιστορία είναι μεγάλη και συνοπτικά σας αναφέρω ότι στο Microsoft Inovation Center, φιλοξενήθηκε η γνωστή εκδήλωση Startup Weekend.

Το Athens Startup Weekend όπως για προφανής λόγους ονομάστηκε είναι η τρίτη σε σειρά παρόμοια διοργάνωση σε Ευρωπαϊκό έδαφος και σύμφωνα με τον ιδρυτή της οργανώτριας εταιρείας Andrew Hyde ήταν η μεγαλύτερη σε μέγεθος και η πιο επιτυχημένη.

Πρέπει να παραδεχθώ ότι δεν περίμενα να μαζευτούν τόσες ιδέες στο υπέροχο νεοκλασικό της Microsoft. Στην πρώτη παρουσίαση, δεκαπέντε προτάσεις για startup εμφανίστηκαν και οι δέκα από αυτές αξιολογήθηκαν σαν ενδιαφέρουσες από τους παριστάμενους. Δημιουργήθηκαν λοιπόν ομάδες μεταξύ γνωστών και αγνώστων και ένα γόνιμο παιχνίδι διάρκειας 50 περίπου ωρών μας συνεπήρε.

Η δική μας ομάδα κατέβηκε με μια ιδέα που αφορά σε πληρωμές μικρών ποσών στο διαδίκτυο.

Δεν είναι κατάλληλη στιγμή να σας πω λεπτομέρειες (το ποστ γράφεται στις 3 το πρωί και δεν έχω κοιμηθεί 2 μέρες) όμως σημασία προφανώς έχει πως η ομάδα μας κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρων των venture capitals και των οργανωτών και επιλέχθηκε σαν η πιο ενδιαφέρουσα για χρηματοδότηση.

Αν όλα πάνε καλά θα πάρουμε τις πρώτες 20.000 € ώστε να προχωρήσουμε στην δημιουργία ολοκληρωμένου επιχειρηματικού σχεδίου και αν όλα πάνε ακόμη καλύτερα ίσως η εταιρεία να προχωρήσει με την βοήθεια των VC στην υλοποίηση του.

Θέλω λοιπόν με την ευκαιρία αυτού του ποστ να ευχαριστήσω φυσικά τον Antdrew που τόλμησε να δοκιμάσει μια τόσο προχωρημένη ιδέα στην χώρα μας, τον Αλέξανδρο Παγίδα που αν και ζει πια μόνιμα στην Αμερική κατάφερε να τον πείσει ( ευτυχώς για εμάς) πως κάπου μέσα στην μιζέρια μας κρύβονται δημιουργικές δυνάμεις και βέβαια (δεν πίστευα ότι θα το έλεγα ποτέ αυτό) την MIcrosoft που φιλοξένησε και ουσιαστικά από όσο ξέρω επι…χορήγησε την εκδήλωση.

Η ομάδα μας αποτελείται από τους Νίκο Αναγνώστου, Αλέξανδρο Αργυρίου, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Δημήτρη Μουστάκα και Σπύρο Καπετανάκη ( α ναι και εμένα) και το όνομα που δώσαμε στην επιχειρηματική μας πρόταση είναι Pettycards.

Αυτά για σήμερα, πέφτω για ύπνο …

σημ: Το technologio παρόλο που ξεκίνησε με τις καλύτερες των προθέσεων έπεσε σε χειμερία νάρκη λόγω των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων. Ελπίζω θα έχω την ενέργεια να το ενημερώνω. Υπόσχομαι ότι σύντομα θα παρουσιάσω τις υπόλοιπες 9 προτάσεις που παρουσιάστηκαν και διεκδίκησαν την χρηματοδότηση γιατί πιστεύω πως όλες αξίζουν να τραβήξουν το ενδιαφέρον σας.

UPDATE

O Νίκος περιέγραψε πολύ γλαφυρά την ιστορία. Αν ενδιαφέρεστε να την μάθετε πατήστε εδώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: